hlm

Waarde bezoeker.

Eindelijk weer eens wat anders dan L.s., of welke groet dan ook.

Wiw wat waaar

Waarde bezoeker, dat bent U, U bent voor mij, voor ons, van waarde. Waarom?  Simpel, wij, de mijne en ik, moeten leven van wat U bij ons koopt en u ook, U LEEFT VAN WAT u  inkoopt en weer verkoopt, wij leven zogezegt van de kweek en van de handel, dus van elkaar. 
Wij doen ons best om U aan GOEDE HANDEL  te helpen en U betaald ons een goede prijs.
Doet U dat niet, ik bedoel gunt U ons de prijs niet, dan verdienen wij te weinig en zijn wij verplicht nog een plaats in de bedrijfskolom te zakken en moeten we aan Uw klanten gaan verkopen. Dat heet ook intergreren. 
Dat vinden wij niet leuk, maar ja, de show moet door gaan, wij moeten eten.
Nomenclatuur.
Mag meneer daar even hartelijk om lachen? HA, HA, HA,HA..........................
Dit jaar krijgen we er veel soorten bij. Waarom, omdat U uit veel soorten wil kiezen.
Onze planten, ook de voor ons nieuwe soorten gaan niet zomaar de markt op. Ten eerste proberen wij de goede naam bij een plant te zoeken. want wij wiillen niet mee doen aan de idioterie van eigen namen.
Geloof U dat niet? Ach, geloof kan ik U niet geven.
Nou, daar gaat tie dan. Een kweker waarvoor wij (jaren geleden) een nieuw soort hebben mogen opkweken heeft die variëtteit laten registreren, onder de naam Crassula Hoorntree. het was een afstammeling van de crassula portulaca. (De naam portulaca of portulaceae wordt weinig meer gebruikt.) 
Hoe noemt men de Hoorntree op internet, hou U vast, gollum en hobbit. Het kan natuurlijk zijn, dat het
andere planten zijn, maar dan zijn de fotö's, op internet bedoelik, bijzonder slecht.
Nou ja, tel uit je winst, wat een stelletje hè, zijn wij Nederlanders tegen alle soorten van vervuiling? nou, niet als wij onze eigenzinnigheid kunnen botvieren. Domheid? Of een uiting van een minderwaardigheidscomplex. Als je je eigen naam er bij zet wordt het nog dommer. Zijn de namen die wij gebruiken altijd goed? NEEN, wij moeten ook wel eens rommelen. Een voorbeeld hiervan zijn de agavoides, hiervan zijn zoveel variaties, dat wij in de boeken niet altijd de juiste naam kunnen vinden. dan moet je wel, MAAR WIJ DOEN ONS BEST DE JUISTE NAAM BIJ DE PLANT TE ZOEKEN.
Het is zo gemakkelijk als je bij een naam altijd dezelfd soort en variatie zogezegt dezelfde plant krijgt.
Dat was de naam.
Nu de plant.
Wij proberen sterke, mooie, goed gevormde planten te kweken, zogezegd, kwalitatief goede planten.
Maar ja, dat is kostbaar. Een goed voorbeeld hiervan is de E. Nodulosus. Deze losse rozet wordt wel 20cm hoog, hij maakt net als de aeoneum aboreum var. atropurpureum (de gewone zwarte aeoneum dus)
eem stam bezet met blad. Deze plant is bij ons in experimenteel stadium. We hebben 500 planten voor de groothandelsprijs gekocht. en op diverse manieren behandeld, resultaat een kortere stam.
In 2011 zullen we nog andere kweekmethoden toepassen om te proberen een rozet te maken.
Dat kost centjes. Wat?? Of dat het ergste is? We hebben een nog andere echeveria in teelt, daar hebben we €.3.-- per stuk voor moeten neertellen. Als je er een paar honderd wil hebben, tikt dat toch door.
Schoenmaker hou je bij je leest.
Waarom wij niet verven? Wij zijn kwekers, als er iemand komt die ons garanties geeft, of als we noodgedwongen naar de groothandel en detailhandel moeten, dan zullen we met alle plezier vetplanten verven en bloemetjes in plantenprikken, MAAR>>>>... als we het met kweken kunnen verdienen huldigen wij het standpunt.
17 (voor ons) nieuwe soorten.
Als alles goed gaat, breid ons assortiment naar mate het jaar vorderd, steeds verder uit. HEEFT U NOG GOEDE, MOOIE, HANDELSSOORTEN ??
WIJ NEMEN ZE GRAAG VOOR GELD EN GOEDE WOORDEN GEHEEL OF GEDEELTELIJK OVER. 
Wij hebben O.A. 3 SOORTEN BLACK PRINCE gekocht, te weten de black prince, black knigt, affinis of de alfred graf, daar zijn we nog niet uit. Voorts de E. cuspidata lau, en de Shaviana pink frills en de E. purpusonum, de pinky de Debby, de Graptoveria Zilverstar de Dudley Farinosa,en de E. Nodulosus.
Ten laatate nog twee planten waarvan we nog geen naam kennen. 
 ACH, WIE KAN HET WAT SCHELEN, HÈ.  
Ja, wie kan het wat schelen wat ik op deze site zet. Alleen de mijne misschien, misschien kijken die erop en dan zullen ze zeggen, tjonge wat slooft tie zich weer uit, en dat voor zo'n rotte kleine opbrengst, daarna gaan ze door met wat de dag hun brengt.

En U, lezer, wat denkt U. Ach, het maakt toch niets uit, het streelt mijn ego en houd me van de straat.

Het ga U goed, enne,..................... veel geluk.

                                                                    W.J. van Hattem     

Echeveria NODULOSUS

 

Powered by cms4biz.nl